Sýrové koláče se lepí a rozpadají? Jedna jednoduchá ingredience, která zachrání vaši snídani

Foto: z veřejných zdrojů

Mnoho hostitelek místo chutného pokrmu na pánvi vytvoří beztvarou hmotu, která se lepí a rozpadá.

Ideální tvarohové koláče jsou nadýchané, s rumělkovou kůrkou, uvnitř křehké a dokonale drží tvar. Mnoho hostitelů však místo chutného pokrmu na pánvi vytvoří beztvarou hmotu, která se lepí a rozpadá. RBC-Ukrajina vám poradí, jak na to, aby se cheesecaky nerozpadaly.

Hlavní příčinou selhání je nadměrná vlhkost

Než odhalíme tajemství, stojí za to pochopit, proč se sýrové koláče přelévají. Hlavním viníkem je nadměrná vlhkost tvarohu. Čím je vlhčí, tím více mouky se musí přidávat, což způsobuje, že jsou cheesecaky „gumové“ a ucpané. Kromě toho cukr při zahřívání také uvolňuje vlhkost, což problém ještě zhoršuje.

Tajná přísada, ne mouka

Mnoho lidí se snaží problém vyřešit tím, že přidávají další a další mouku. Zkušené hospodyňky však vědí, že nejlepším způsobem je použití krupice (semoliny).

Právě krupice je tajnou přísadou. Na rozdíl od mouky nedělá těsto lepivým, ale funguje jako houba: absorbuje veškerou přebytečnou syrovátku z tvarohu, takže hmota je hustá a poddajná.

Jak to funguje?

Na 500 g tvarohu stačí přidat 1-2 polévkové lžíce krupice. Po přidání krupice je velmi důležité nechat tvarohovou hmotu 15-20 minut „odpočívat“. Během této doby krupice nabobtná, absorbuje vlhkost a těsto se stane ideálním pro tvarování.

Pokud nemáte po ruce krupici, můžete ji nahradit bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Ten také váže vlhkost a pomáhá tvarohovým koláčům držet tvar, čímž se jejich struktura stává ještě jemnější.

Tři zlatá pravidla pro dokonalé cheesecaky

Vymačkejte tvaroh

Před vařením nezapomeňte z tvarohu vymačkat přebytečnou vlhkost přes plátno nebo jemné síto.

Těsto nechte odpočinout

Po přidání krupice nebo škrobu nechte směs 15-20 minut v chladničce.

Smažte na středním ohni

Na dobře rozpálené pánvi s rostlinným olejem nebo máslem smažte sýrové koláčky na středním plameni z obou stran dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život