Palačinky se švestkami: neobvyklý nápad na podzimní snídani

Foto: z otevřených zdrojů

V případě potřeby lze do švestek přidat skořici.

Připravte jemné palačinky s karamelizovanými švestkami k snídani k čaji nebo jako dezert.

Upečte palačinky a zabalte do nich švestkovou náplň. Hotové palačinky přelijte švestkovou omáčkou.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka – 170 gr;
  • mléko (horké) – 500 ml
  • slepičí vejce – 3 ks
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • rostlinný olej – 60 g;
  • sůl – ½ lžičky;

Na nádivku:

  • švestky – 500 gr.
  • cukr – 100 g;
  • máslo – 30 g.

Příprava:

  1. Švestky omyjte, odstraňte pecky, rozkrojte na dvě poloviny.
  2. V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo, vsypeme cukr, mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak vložíme švestky a vaříme, dokud švestky nepustí šťávu a nezměknou.
  3. Vejce smícháme s cukrem, osolíme, přilijeme polovinu mléka, přisypeme mouku a metličkou dobře promícháme, dokud nejsou hrudky, pak přilijeme zbytek mléka, přidáme rostlinný olej a znovu promícháme.
  4. Na rozehřáté pánvi osmažte palačinky z obou stran na středním plameni.
  5. Na střed každé palačinky položte 4-5 švestek a zabalte je do obálky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život