Foto: z otevřených zdrojů
V případě potřeby lze do švestek přidat skořici.
Připravte jemné palačinky s karamelizovanými švestkami k snídani k čaji nebo jako dezert.
Upečte palačinky a zabalte do nich švestkovou náplň. Hotové palačinky přelijte švestkovou omáčkou.
Recept
Složení:
- pšeničná mouka – 170 gr;
- mléko (horké) – 500 ml
- slepičí vejce – 3 ks
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- rostlinný olej – 60 g;
- sůl – ½ lžičky;
Na nádivku:
- švestky – 500 gr.
- cukr – 100 g;
- máslo – 30 g.
Příprava:
- Švestky omyjte, odstraňte pecky, rozkrojte na dvě poloviny.
- V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo, vsypeme cukr, mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak vložíme švestky a vaříme, dokud švestky nepustí šťávu a nezměknou.
- Vejce smícháme s cukrem, osolíme, přilijeme polovinu mléka, přisypeme mouku a metličkou dobře promícháme, dokud nejsou hrudky, pak přilijeme zbytek mléka, přidáme rostlinný olej a znovu promícháme.
- Na rozehřáté pánvi osmažte palačinky z obou stran na středním plameni.
- Na střed každé palačinky položte 4-5 švestek a zabalte je do obálky.