Dýňový koláč na kefíru s krupicí: recept na světlý podzimní pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

V případě potřeby posypte hotový dort moučkovým cukrem.

Jemný, vlhký, voňavý a zářivý dýňový koláč je aktuální zejména na podzim.

Přidejte do koláče citronovou kůru, pak chuť dýně nebude vůbec cítit a s chutí ho budou jíst i ti, kteří dýni nemají rádi.

Recept

Složení:

  • krupice 270 g
  • kefír 250 g
  • loupaná dýně 300 g
  • cukr 120 g
  • citronová kůra 1 polévková lžíce.
  • kvásek 2 lžičky
  • špetka soli
  • máslo.

Příprava:

  1. Oloupejte dýni ze slupky a nastrouhejte ji na jemném struhadle. K nastrouhané dýni přidejte kefír, krupici, cukr, sůl, kvásek, citronovou kůru, dobře promíchejte a nechte 10-15 minut při pokojové teplotě.
  2. Formu na pečení vymažeme máslem, směs rozetřeme a urovnáme.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 45-50 minut dozlatova. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
  4. Koláč nechte vychladnout a vyjměte jej z formy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život