Foto: z otevřených zdrojů
V případě potřeby posypte hotový dort moučkovým cukrem.
Jemný, vlhký, voňavý a zářivý dýňový koláč je aktuální zejména na podzim.
Přidejte do koláče citronovou kůru, pak chuť dýně nebude vůbec cítit a s chutí ho budou jíst i ti, kteří dýni nemají rádi.
Recept
Složení:
- krupice 270 g
- kefír 250 g
- loupaná dýně 300 g
- cukr 120 g
- citronová kůra 1 polévková lžíce.
- kvásek 2 lžičky
- špetka soli
- máslo.
Příprava:
- Oloupejte dýni ze slupky a nastrouhejte ji na jemném struhadle. K nastrouhané dýni přidejte kefír, krupici, cukr, sůl, kvásek, citronovou kůru, dobře promíchejte a nechte 10-15 minut při pokojové teplotě.
- Formu na pečení vymažeme máslem, směs rozetřeme a urovnáme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 45-50 minut dozlatova. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
- Koláč nechte vychladnout a vyjměte jej z formy.