Foto: z otevřených zdrojů
Věřte mi, že i maso se po nich zdá zbytečné.
Objevte dokonalý způsob přípravy lilků: rychlý, snadný, s minimem ingrediencí a s neuvěřitelnou chutí! Tento způsob vaření je popsán na webových stránkách Sensation. V lilcích se při ní otevírá plný buket jejich jedinečné chuti. Věřte mi, že po nich se i maso zdá zbytečné – jsou vydatné, bohaté a neuvěřitelně chutné, ideální jako samostatný pokrm nebo vynikající příloha k jakémukoli jinému. Musíte je ochutnat!
Recept
Složení:
- lilky 4 ks
- sůl 0,5 lžičky.
- mletý pepř podle chuti
- svazek čerstvé petrželky
- rostlinný olej 100 g
- česnek 2 stroužky
- strouhanka 50 g
- tvrdý sýr 200 g
Příprava:
- Nejprve vezměte čtyři středně velké lilky a nakrájejte je na tenké plátky o tloušťce do 5 mm. Položte je na prkénko tak, aby bylo vhodné každý z nich osolit a opepřit. Poté plátky položte na plech a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Zatímco jsou lilky v troubě, připravte si směs na ochucení závitků. Petrželku nasekejte najemno a česnek prolisujte, přidejte do mísy se 100 g olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Když jsou lilky upečené, vyndejte je z trouby a nechte mírně vychladnout. Mezitím si připravte formu na pečení: vymažte ji rostlinným olejem a vysypte strouhankou, aby se rohlíky nelepily.
- Nyní vytvarujeme závitky: každý plátek lilku potřeme voňavou olejovo-zeleninovou směsí, posypeme sýrem a pečlivě zabalíme. Hotové závitky se jeden po druhém pevně vloží do formy a připraví se na závěrečné pečení.
- Poté každou rolku hojně potřeme zbytkem voňavé máslovo-zeleninové směsi a posypeme strouhankou. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dalších 10 minut dozlatova.